top of page

Opening pand Condorweg

 

Persbericht

 

Opening van het nieuwe onderkomen van kunstenaarscollectief van Art Blanche

 

Na ongeveer drie jaar in een pand aan Kanaal Zuid te hebben gezeten,  werd bekend dat er verhuisd moest worden in verband met nieuwbouw aldaar. In de korte tijd dat Art Blanche kreeg om een nieuw onderkomen te zoeken, werd er een plek gevonden in het oude zusterhuis van het Julianaziekenhuis. Helaas bleken ook daar op korte termijn nieuwbouw te gaan plaatsvinden, dus moest er verder worden gezocht. Gelukkig werd er door Woonmensen een locatie aangeboden, het pand van Avisol aan de Condorweg. Het betrof het gedeelte van het pand waar de machinerie stond voor het fabriceren van schoonmaakmiddelen, het kantoorgedeelte werd toegewezen aan De Passerel. Deze werkvloer was behoorlijk aan een opknapbeurt toe, er moest flink geklust worden. En dat gebeurde, door de kunstenaars zelf, met weinig kluservaring. Die hebben ze inmiddels wel opgedaan in de afgelopen zes maanden. 

Het is dan ook dat met gepaste trots dat er eindelijk gezegd kan worden, we zijn klaar! We hebben het met zijn allen voor elkaar gekregen om een pracht van een nieuw onderkomen te hebben gemaakt. Er kan weer datgene gedaan worden waar het allemaal om draait bij Art Blanche: gepassioneerd kunst maken.

Om dit heuglijke feit te vieren, houdt Art Blanche een feestelijke opening op vrijdag 9 november, van 13.00 tot 17.00, aan de Condorweg 8. Er zijn optredens zijn van zanggroep ZO-MAAR en percussiegroep Ma Marafanyi, die ook een workshop geeft.
Tevens is er een toespraak van wethouder Kruithof, en van Carlo de Vries, voorzitter van stichting Art Blanche. U bent van harte welkom.

Daarnaast start die dag een expositie van de deelnemende kunstenaars in het pand, dat de gehele maand november nog te bezichtigen zal zijn op werkdagen van 11.00 tot 17.00.

 

Art  Blanche is een kunstenaarscollectief gevestigd aan de Condorweg 8. De doelen van Art Blanche zijn als eerste kunstenaars een prettige plek geven om gepassioneerd met kunst bezig te zijn Een plek waar je jezelf kan zijn in een gezellige en ongedwongen sfeer. We staan open voor mensen met een psychiatrisch heden/verleden, maar iedereen die zelfstandig en in groepsverband serieus met kunst bezig wil zijn is van harte welkom. Een ander doel is kunstenaars naar buiten te laten treden door middel van kunstactiviteiten als exposities. Zo proberen we kunst toegankelijker te maken voor iedereen en nieuwe contacten op te doen. Meer is te vinden op www.art-blanche.webs.com.

 

(P.S.: Deze website is inmiddels uit de lucht.)

bottom of page