top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverartblanche8

Filmbezoek Gigant: "Cézanne, Portraits of Life"


Cézanne, Portraits of Life

Gigant Apeldoorn, 13 maart 2018

De titel staat voor de film waarover vijf Artblanchers met initiatiefnemers Carlo, vrijwilliger Marijke , Vincenzo, Margreet en ondergetekende (nieuwkomeling), hun blik hebben laten gaan.

Bij vooraankondiging werd aangegeven dat er geen pauze zou zijn, dus 90 minuten aan 1 stuk film. De 90 minuten waren zo voorbij. Voor het merendeel ging men geheel op in de film. Carlo had wel graag een pauze gehad. Ik citeer: " Al die data ....!" Dit m.b.t. de levensloop/ontwikkeling van Cézanne, die chronologisch werd opgebouwd door portretten , brieven en gesproken woord en ...ja,... heel veel data.

Denk dat een ieder van ons uit eigen perspectief en beleving de film heeft ervaren.

De een keek meer naar de schildertechnieken, zoals hoe het schilderij werd opgebouwd. Anderen waren zeer geïnteresseerd in de persoon "Paul Cézanne" en zijn karakteristieke levenshouding/pad. Waar de interesse van de toeschouwers ook lag, de gedeelde noemer was "Kunst".

Na afloop is, onder 't genot van een kopje koffie, nog even nagepraat.

Het was een geslaagd middagje!

Dank allen !

Els


11 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page