top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverartblanche8

Linoleum snijden met profs 24 februari 2022


Onze medekunstenares Herma had ervoor gezorgd dat haar zwager, Michiel van Nieuwland, een worskhop "Linoleum snijden" kwam geven in het pand van Art blanche. Werkzaam bij linoleumfabriek "Forbo" in Krommenie is hij ontwerper van zeer fraaie vloeren. Tevens heeft

hij zichzelf ontwikkeld als een uitmuntend kunstenaar op het vlak van linoleumsnijden.

Aan onze begeleiding lag het dus niet.

De opkomst was ook zeer goed en, na een korte uitleg, begon iedereen vol plezier aan het snijden van het linoleum. Iedereen had een leuk ontwerp uitgekozen en had dit uitgetekend op een klein stuk linoleum. Vanuit Art blanche was snijgereedschap gekocht en Michiel had het andere materiaal meegenomen.

Er werd enthousiast gewerkt en geknutseld en na enige tijd waren er enkele werken klaar om gedrukt te worden. Hiervoor had Michiel een kleine, handzame pers meegenomen.

De resultaten mochten er zijn en veel mensen voelden de behoefte om ook op eigen initiatief nog een keer te gaan linoleumsnijden. Aan het einde van de workshop hebben we Michiel en zijn vrouw hartelijk bedankt voor hun inzet en hebben we hen een paar goede flessen wijn gegeven als bedankje.







71 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page