Zoeken
  • artblanche8

Tekencursus


Aanwezig: Margreet, Sabine, Miranda, Jacqueline, Ebeline, Janke, Bert, Carlo, Vincenzo, JanWillem, Roland, Aletta, Enno, Heleen

Cursusleider: Ton van der Kraats

De organisatie van deze activiteit lag in handen van Claudia, met Carlo en JanWillem als assistenten. Als eerste is er geïnventariseerd bij de deelnemers wat het thema zou kunnen zijn voor een tekencursus. Hieruit bleek dat het tekenen van het menselijk lichaam voor de meeste mensen de voorkeur had. Na wat gezoek door Claudia is er een gepensioneerd tekenleraar bereid gevonden om ons een workshop te komen geven.

Om goed te kunnen tekenen waren ezels nodig, die hadden we staan, en houten platen om daarop te zetten waar papier tegenaan geplakt kan worden om op te tekenen. Die platen moesten we aanschaffen bij de doe-het-zelfboer, klusje geklaard door Carlo.

De leraar, Ton van de Kraats, is voorafgaand aan de cursusdag een kijkje komen nemen bij Art Blanche om een en ander af te stemmen. Gelukkig maar, want er bleek een misverstand te zijn over de datum. Er moest een nieuwe dag worden afgesproken, zo gezegd zo gedaan.

De animo voor deze les was groot, 15 aanmeldingen.

Helaas moesten er 2 afzeggen, maar voegde zich er nog één iemand toe.

De les begon met de geschiedenis van hoe het menselijk lichaam werd verbeeld door kunstenaars, waarbij dia's werden vertoond.

Daarna ging ieder bij een ezel staan en werd er stap voor stap verteld hoe de verhoudingen zijn van het lichaam. De leraar was hierbij zelf het voorbeeld.

Vervolgens werd Ebeline bereid gevonden om te poseren in een zittende en later liggende houding.

Tussendoor konden we elkaars werk bewonderen en was er een pauze.


0 keer bekeken

OPENINGTIJDEN

Art Blanche medewerkers zijn van maandag t/m donderdag beschikbaar voor informatie, afspraak of een bezoek op onze locatie in Apeldoorn.

ADRES

Stichting Art Blanche

Condorweg 8
7332 AC Apeldoorn

SOCIAL MEDIA

  • Facebook Metallic
  • Twitter Metallic
  • Google+ Metallic
  • YouTube Metallic

Maandag  t/m Donderdag

Van 11:00 tot 17:00

Tel.  055 8795506

M.   06 46397685

E.    artblanche@hotmail.com

KUNSTENAARS ART BLANCHE

Carlo de Vries - Jacqueline Buis - Wim Meekers - Margreet Omvlee - Jacob de Bruin Vincenzo Del Sangro - Miranda Storm - Roland Oortwijn - Carolien Bonekamp

Janke Hoekstra-Scholten Betsy BuwaldaMenno Wierda - Dano Ritsma

Ilona de BieChristine KuipersHenk Vriezekolk - Wilma Paulussen - Maaike

Jan MoesbergenJustin Zeebregts - Margreet Bos

 

MEDEWERKERS ART BLANCHE

Carlo de Vries |  JanWillem Rutgers | Heleen Mulderij | Claudia

Contact

© by Art Blanche 2015