top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverartblanche8

Tekencursus


Aanwezig: Margreet, Sabine, Miranda, Jacqueline, Ebeline, Janke, Bert, Carlo, Vincenzo, JanWillem, Roland, Aletta, Enno, Heleen

Cursusleider: Ton van der Kraats

De organisatie van deze activiteit lag in handen van Claudia, met Carlo en JanWillem als assistenten. Als eerste is er geïnventariseerd bij de deelnemers wat het thema zou kunnen zijn voor een tekencursus. Hieruit bleek dat het tekenen van het menselijk lichaam voor de meeste mensen de voorkeur had. Na wat gezoek door Claudia is er een gepensioneerd tekenleraar bereid gevonden om ons een workshop te komen geven.

Om goed te kunnen tekenen waren ezels nodig, die hadden we staan, en houten platen om daarop te zetten waar papier tegenaan geplakt kan worden om op te tekenen. Die platen moesten we aanschaffen bij de doe-het-zelfboer, klusje geklaard door Carlo.

De leraar, Ton van de Kraats, is voorafgaand aan de cursusdag een kijkje komen nemen bij Art Blanche om een en ander af te stemmen. Gelukkig maar, want er bleek een misverstand te zijn over de datum. Er moest een nieuwe dag worden afgesproken, zo gezegd zo gedaan.

De animo voor deze les was groot, 15 aanmeldingen.

Helaas moesten er 2 afzeggen, maar voegde zich er nog één iemand toe.

De les begon met de geschiedenis van hoe het menselijk lichaam werd verbeeld door kunstenaars, waarbij dia's werden vertoond.

Daarna ging ieder bij een ezel staan en werd er stap voor stap verteld hoe de verhoudingen zijn van het lichaam. De leraar was hierbij zelf het voorbeeld.

Vervolgens werd Ebeline bereid gevonden om te poseren in een zittende en later liggende houding.

Tussendoor konden we elkaars werk bewonderen en was er een pauze.


110 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page