top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverartblanche8

Verslag filmavond Inside Out


INSIDE OUT

24 november 2015

Aanwezig: Jacqueline, Heleen, Lysanne, Carlo, JanWillem

Een tekenfilm over hoe het eraan toe gaat in je hoofd als het om emoties gaat. In dit geval het hoofd van Rily, een jong Amerikaans meisje.

Elke emotie wordt door een personage vertolkt. Plezier, Angst, Woede, Afkeer en Verdriet.

De emoties wonen in het Hoofdkwartier, de commandoruimte in Riley’s hoofd, waar ze haar van advies voorzien bij de dagelijkse dingen. Riley en haar emoties hebben moeite om zich aan te passen aan het nieuwe leven in San Francisco, wat leidt tot opschudding in het Hoofdkwartier.

Hoewel Plezier, Riley's belangrijkste emotie, haar best doet om alles positief te houden, ruziën de emoties over hoe ze het beste kunnen omgaan met een nieuwe stad, een nieuw huis en een nieuwe school.

Hoewel het voor iedereen herkenbare dingen zijn en zeker voor ons, was het toch een lastig te volgen verhaal. Misschien omdat het Engels gesproken was met Nederlandse ondertiteling.

En ook omdat er we niet helemaal serieus aan het filmkijken waren.

Halverwege zakten drie bankzitters door hun bank heen, die bezweek onder hun gewicht. Er was misschien teveel chips en koekjes genuttigd. En als er dan ook nog met nieuw aangeschafte i-phones gegooid wordt, is de aandacht al helemaal zoek.

Al met al was het wel weer een gezellig avondje.


12 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page