Zoeken
  • artblanche8

Centraal MuseumUtrecht


Verslag bezoek Centraal Museum 2 maart 2017 Mee waren: Carlo, Heleen, Betsy, Janke en JanWilem Het was een mooie donderdag begin maart dat een stel mensen van Art Blanche richting het Centraal Museum in Utrecht togen. Niet met de auto, maar met de trein. Wel zo makkelijk als het om parkeren gaat. Vanaf het station konden we gratis met de bus naar het museum. Daar aangekomen was het eerste wat we deden moesten: een hapje eten. Dus op naar het museumrestaurant. Na deze verfrissing gingen we de kunst bekijken. Daar het museum in een oud klooster is gevestigd, moesten er nogal wat trappen op en af geklommen worden. Spannend maar ook vermoeiend. De eerste zaal had wat surrealistisch werk hangen. Verder was er ook werk uit de renaissance tot aan heden. Een leuke grap was dat er om een hoek een manspersoon stond, bijna levensecht maar toch een pop. Het stelde de protesterende chinees op het plein van de Heilige Vrede voor. Je moest even blijven kijken om er zeker van te zijn dat hij niet bewoog. Op de zolder van het museum was de complete werkkamer van Dick Bruna aanwezig. De man, Utrechtenaar, Was een week eerder overleden.Toeval of niet? Mooi om te zien hoe de werkruimte van deze kunstenaar er uit ziet en hoe hij zijn creaties maakte, waarvan Nijntje toch wel de bekendste is.Dit was de laatste ruimte die we bezochten en we waren nu ook aardig moe. Janke wilde naar huis, de rest wilde nog even de stad in.We hebben Janke afgezet bij het station en hebben samen Utrecht nog wat verkend, voornamelijk vanaf een terrasje.Daarna hebben we een pizzeria opgezocht, vonden een andere en hebben daar ons avondmaal genuttigd. Toen was het tijd om naar huis te gaan.Een geslaagd dagje met weer wat nieuwe inspiratie.


3 keer bekeken0 reacties

OPENINGTIJDEN

Art Blanche medewerkers zijn van maandag t/m donderdag beschikbaar voor informatie, afspraak of een bezoek op onze locatie in Apeldoorn.

ADRES

Stichting Art Blanche

Condorweg 8
7332 AC Apeldoorn

SOCIAL MEDIA

  • Facebook Metallic
  • Twitter Metallic
  • Google+ Metallic
  • YouTube Metallic

Maandag  t/m Donderdag

Van 11:00 tot 17:00

Tel.  055 8795506

M.   06 46397685

E.    artblanche@hotmail.com

KUNSTENAARS ART BLANCHE

Carlo de Vries - Jacqueline Buis - Wim Meekers - Margreet Omvlee - Jacob de Bruin Vincenzo Del Sangro - Miranda Storm - Roland Oortwijn - Carolien Bonekamp

Janke Hoekstra-Scholten Betsy BuwaldaMenno Wierda - Dano Ritsma

Ilona de Bie - Henk Vriezekolk - Wilma Paulussen - Maaike

Jan MoesbergenJustin Zeebregts - Margreet Bos - Marius - Martin Hamerling - Esther van den Bos - Ester Wolbrink

 

MEDEWERKERS ART BLANCHE

Carlo de Vries | Heleen Mulderij | Janke Hoekstra-Scholten

Contact

© by Art Blanche 2015