Zoeken
  • artblanche8

Bioscoopbezoek film Michelangelo


We zijn deze dag met een klein groepje leden van Art Blanche naar de bioscoop geweest, bij Gigant. Carlo, JanWillem, Vincenzo, Margreet, Janke en Betsy waren er bij. Deze film gaat over Michelangelo Buenarrotti. Hij was een Italiaanse beeldhouwer, schilder, architect en dichter.

De beste man leefde van 1475 tot en met 1564. Hij is 88 jaar oud geworden, wat ik nog steeds een uitzonderlijk hoge leeftijd vind, zeker gezien deze tijd waarin mensen nogal eens sneuvelden, al was het alleen al door de pest.

Ik vond het een boeiende film. Ik denk dat wij allemaal weleens kunst van hem gezien hebben, al is het maar het beeld van David. De werken van Michelangelo waren grote hoogtepunten van de Renaissancekunst.

De film laat zien wat een uitzonderlijk talent deze man is en hoe gedreven. Michelangelo was geobsedeerd door mannelijk naakt, door al zijn kunstwerken heen is goed te zien dat zijn voorkeur naar mannen uitging, waaruit rustig de conclusie getrokken kan worden dat hij homofiel was.

Zeker in de tijd waarin hij leefde was dat niet geaccepteerd, maar hij wist deze tijd door te komen door echt niks met mannen te beginnen.In plaats daarvan heeft hij zich volledig gestort op de beeldhouwkunst, schilderkunst etc.

Prachtige werken heeft deze man gemaakt, echt schitterend. En ondanks dat hij zichzelf geen schilder vond, wist hij de prachtigste schilderijen te maken, gewoon niet te geloven.

Ik heb een leuke middag gehad en vind zulke documentaires zeer interessant, je krijgt zo een veel beter beeld van iemand ben ook wat één man kan presteren, echt indrukwekkend.

Betsy


2 keer bekeken0 reacties

OPENINGTIJDEN

Art Blanche medewerkers zijn van maandag t/m donderdag beschikbaar voor informatie, afspraak of een bezoek op onze locatie in Apeldoorn.

ADRES

Stichting Art Blanche

Condorweg 8
7332 AC Apeldoorn

SOCIAL MEDIA

  • Facebook Metallic
  • Twitter Metallic
  • Google+ Metallic
  • YouTube Metallic

Maandag  t/m Donderdag

Van 11:00 tot 17:00

Tel.  055 8795506

M.   06 46397685

E.    artblanche@hotmail.com

KUNSTENAARS ART BLANCHE

Carlo de Vries - Jacqueline Buis - Wim Meekers - Margreet Omvlee - Jacob de Bruin Vincenzo Del Sangro - Miranda Storm - Roland Oortwijn - Carolien Bonekamp

Janke Hoekstra-Scholten Betsy BuwaldaMenno Wierda - Dano Ritsma

Ilona de Bie - Henk Vriezekolk - Wilma Paulussen - Maaike

Jan MoesbergenJustin Zeebregts - Margreet Bos - Marius - Martin Hamerling - Esther van den Bos - Ester Wolbrink

 

MEDEWERKERS ART BLANCHE

Carlo de Vries | Heleen Mulderij | Janke Hoekstra-Scholten

Contact

© by Art Blanche 2015