Zoeken
  • artblanche8

museum MORE Ruurlo


Verslag museum MORE Ruurlo

Op dinsdag 21 augustus 2018 gingen we gezellig met Art Blanche naar het Kasteel in Ruurlo. Een enkeling ging er met eigen vervoer heen. De rest kon gezellig met Carlo mee in de auto.

In het kasteel kun je de prachtige schilderskunsten bewonderen van Carel Willink en de prachtige creaties van Fong Leng wat door zijn 2e vrouw en muze Mathilde Willink gedragen werd. Bij binnenkomst op de begane grond is er een filmzaal waarin je een korte documentaire kunt zien over de carrière en loopbaan van Carel Willink. Ook is er een museum in het Kasteel waar je kaarten, boekjes en andere hebbedingetjes kunt kopen.

Tijdens het bekijken van de schilderijen liep er een mevrouw rond voor het beveiligen van de schilderijen (oppassen dat niemand de schilderijen aanraakt).Ook wist deze mevrouw veel te vertellen over het verhaal achter de schilderijen van Willink en zijn 2e vrouw Mathilde Willink.

Na een beetje rond te hebben gekeken kregen wij wel wat lekkere trek. Het was heerlijk weer. Het zonnetje scheen volop. Zodoende zijn we dus met zijn allen buiten op het terras gaan zitten om lekker wat eten en drinken te nuttigen. Na al het lekkere eten van een uitsmijter en bitterballen van wild vlees (wat eigenlijk nergens naar smaakte) en het drinken van heel veel appelsap zijn we een rustig plekje gaan zoeken waar we op een bankje konden zitten en op afstandje het kasteel konden natekenen of schetsen. Er kwamen bijzondere creaties uit. De selfie groepsfoto's niet te vergeten natuurlijk. Daarna vertrokken we met de auto richting Art Blanche. Het was al met al een geslaagde dag.


0 keer bekeken

OPENINGTIJDEN

Art Blanche medewerkers zijn van maandag t/m donderdag beschikbaar voor informatie, afspraak of een bezoek op onze locatie in Apeldoorn.

ADRES

Stichting Art Blanche

Condorweg 8
7332 AC Apeldoorn

SOCIAL MEDIA

  • Facebook Metallic
  • Twitter Metallic
  • Google+ Metallic
  • YouTube Metallic

Maandag  t/m Donderdag

Van 11:00 tot 17:00

Tel.  055 8795506

M.   06 46397685

E.    artblanche@hotmail.com

KUNSTENAARS ART BLANCHE

Carlo de Vries - Jacqueline Buis - Wim Meekers - Margreet Omvlee - Jacob de Bruin Vincenzo Del Sangro - Miranda Storm - Roland Oortwijn - Carolien Bonekamp

Janke Hoekstra-Scholten Betsy BuwaldaMenno Wierda - Dano Ritsma

Ilona de BieChristine KuipersHenk Vriezekolk - Wilma Paulussen - Maaike

Jan MoesbergenJustin Zeebregts - Margreet Bos

 

MEDEWERKERS ART BLANCHE

Carlo de Vries |  JanWillem Rutgers | Heleen Mulderij | Claudia

Contact

© by Art Blanche 2015