top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverartblanche8

Mini cursus tekenen 2019: de roos


15 januari 2019

Aanwezig:

Betsy, Vincenzo, Carolien, Henk, Ilona, Jacqueline, Margreet, Roland, Carlo

Activiteit.

Voor de activiteit had ik (carlo) een kleine minicursus samengesteld. Deze bestond uit het tekenen van een simpele roos en een meer ingewikkelde roos. Middels bevroren screenshots had ik een stappenplan gemaakt. Hierdoor zou het tekenproces stapsgewijs uitgelegd worden. Lijntje voor lijntje.

De anomie was groot om mee te doen.

Roland had de dag ervoor al gezorgd dat er tafels stonden en dat er tekenspullen op de tafels lagen.

Tijdens de uitleg merkte ik dat een aantal mensen al snel verder was in het stappenplan. Ze deden alles in hun eigen tempo. Hierdoor werd duidelijk dat de een veel sneller werkte dan de ander.

Hierdoor liep de uitleg wat achter. Toen ik dit merkte ben ik de deelnemers persoonlijk langs gegaan, om te kijken waar ik ze mee kon helpen. Zo gaf ik tips op maat.

De cursus was een beetje klein uitgeprint, dus werd er door sommigen gevraagd om een grotere versie. Dit is een leermoment voor komende cursussen. Uitprinten in een groter formaat.

Aan het einde van de minicursus werd door iedereen gezegd dat ze het leuk gevonden hadden en dat het zeker voor herhaling vatbaar was. Ik heb iedereen gevraagd om thema's aan te dragen.

Zelf zit ik te denken aan thema's als : huisdieren, perspectief tekenen, gezicht, oren, mond, ogen etc...


18 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page