Zoeken
  • artblanche8

Tekenen en schilderen met inkt

Verslag Minicursus "Tekenen en schilderen met inkt" 10 september 2019

Gegeven door: Claudia

Aanwezig:


Carlo, Betsy, Miranda, Jan, Margreet, Henk, Jacqueline, Roland

Verslag

Claudia had een cursus gemaakt tekenen en schilderen met inkt met als doel de mensen kennis te laten maken met inkt en zien wat een veelzijdig materiaal het is om er creaties mee te maken.

Van te voren hadden er 5 mensen zich aangemeld maar op het laatste moment kwamen er alsnog 3 bij. Jan schoof wat later op de middag aan maar dat had hij al vermeld.

De cursus wat gepland om 13:00 en we begonnen al snel. Na het welkom heten van iedereen vertelde Claudia een klein stukje over de geschiedenis maar vooral dat de ontwikkeling niet stil heeft gestaan en noemde verschillende mogelijkheden wat er inmiddels is. Bv de blaaspen van de Action, het inktense maar ook zeker dat je niet meer vast zit aan de klassieke kroontjespen en flesje inkt maar dat er tegenwoordig in vele maten en soorten pennen en stiften te verkrijgen zijn. Het verschil tussen de watervaste en geen watervaste inkt uitgelegd. Toen overgestapt naar 6 verschillende technieken. Aan de hand daarvan kregen de mensen de eerste oefening. Het maken van een primaire vorm in hun gewenste en gekozen techniek. Sommige hebben met alle technieken geoefend, anderen zijn gebleven bij hun meest aangesproken manier. Ook waren er mensen aanwezig die al vaker met inkt hadden gewerkt dus die sloegen deze oefening over en gingen hun eigen weg om iets met inkt te maken.

Vanwege de verschillende mensen en hun kennis van inkt had Claudia al 3 verschillende oefeningen gecreëerd wat de deelnemers konden doen. Waar de eerste oefening vrij simpel was, ook erg geschikt voor beginners en de tweede en derde oplopend moeilijker.

Na anderhalf uur was het duidelijk dat de concentratie van een aantal mensen op was en begonnen op te ruimen. Dit sloeg door naar de rest van de mensen en nam het “geouwehoer” ook toe. Een aantal bleven nog even door tekenen.

Na een uur en drie kwartier is de cursus gestopt. Nog even besproken wat de mensen ervan vonden en feedback erover ontvangen. Al met al was de feedback positief en wilden de mensen dit zekers wel vaker doen.

Zeker een geslaagde cursus.14 keer bekeken0 reacties

OPENINGTIJDEN

Art Blanche medewerkers zijn van maandag t/m donderdag beschikbaar voor informatie, afspraak of een bezoek op onze locatie in Apeldoorn.

ADRES

Stichting Art Blanche

Condorweg 8
7332 AC Apeldoorn

SOCIAL MEDIA

  • Facebook Metallic
  • Twitter Metallic
  • Google+ Metallic
  • YouTube Metallic

Maandag  t/m Donderdag

Van 11:00 tot 17:00

Tel.  055 8795506

M.   06 46397685

E.    artblanche@hotmail.com

KUNSTENAARS ART BLANCHE

Carlo de Vries - Jacqueline Buis - Wim Meekers - Margreet Omvlee - Jacob de Bruin Vincenzo Del Sangro - Miranda Storm - Roland Oortwijn - Carolien Bonekamp

Janke Hoekstra-Scholten Betsy BuwaldaMenno Wierda - Dano Ritsma

Ilona de Bie - Henk Vriezekolk - Wilma Paulussen - Maaike

Jan MoesbergenJustin Zeebregts - Margreet Bos - Marius - Martin Hamerling - Esther van den Bos - Ester Wolbrink

 

MEDEWERKERS ART BLANCHE

Carlo de Vries | Heleen Mulderij | Janke Hoekstra-Scholten

Contact

© by Art Blanche 2015